dilluns, 8 de juny del 2015

Moli den Planetes i Museu etnogràfic

Aquest divendres dia 5 de juny hem anat a Santa Eulària a visitar dos museus etnogràfics, el Molí de Can Planetes i Can Ros el museu etnogràfic de Santa Eulària.
El molí de Can Planetes és un dels 4 molins fariners que hi havia a un dels costats del riu de Santa Eulària, era el de més a dalt i es va restaurar per poder rebre visites. Allí ens esperaven dos dones per ensenyar-nos a fer orelletes, juntament amb na Susana que després ens faria les explicacions.
Dins el molí poguérem veure la seva evolució de com a simple cub de moldre va passar a casa per viure. i les diferents reformes que ha tingut durant la seva història, que data del s.XI.
Hem aprés com funcionava amb la força de l'aigua i com aprofitaven l'aigua del riu que conduïen amb una sèquia des d'un quilòmetre més amunt.
Després pujàrem al Puig de Missa per anar a Can Ros, una altra casa restaurada per fer de museu etnogràfic. Allà vérem des de la roba tradicional, la casa del vi, la cuina, la casa de dormir, el trull i les diferents eines que es feien servir antigament per fer totes les coses per poder viure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada